Sinds 2015 is Bab Elsalam de halal vleesleverancier voor verschillende slagerijen, winkels en andere ondernemingen. We staan bekend als verse en hygiënische vleesleverancier met een klantgerichte service.

Doordat Bab Elsalam vleesgroothandel gespecialiseerd is in het ritueel slachten van het vlees, zijn islamitische slagerijen en winkels één van de grootste afnemers van Bab Elsalam vleesgroothandel.

We hebben gekozen voor de Engelse lammeren en schapen vanwege het feit dat klimaat, weiland en diervoerders van Engelse lammeren en schapen van hoger kwaliteit zijn.

Al onze dieren slachten wij in onze eigen slachthuizen. Hierdoor kunnen wij de klant vers aanbod garanderen van hygiënisch vlees.

Onze klanten

Onze klanten zijn voornamelijk in Nederland, België, Duitsland en Ierland. Wij bieden het beste vlees voor onze klanten. Binnen slechts paar jaar tijd hebben we het vertrouwen van onze klanten verkregen en uitgegroeid tot een bekende naam binnen vleesgroothandel branche. Zoals altijd streven wij naar het beste prijs voor de hoogste kwaliteit.

Wat is halal?

Binnen de islam gelden verschillende voorschriften voor het slachten van dieren voor consumptie. Alleen als aan deze voorwaarden wordt voldaan is het vlees rein (halal) voor consumptie. De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • de slachter dient een moslim te zijn die bekwaam is in het slachten van dieren;
  • de slachtplaats moet rein en zo veel mogelijk bacterievrij zijn;
  • de slachter dient zorg te dragen voor het comfort van het dier; het slachtmes mag bijvoorbeeld niet zichtbaar zijn voor het dier of in de nabijheid van het dier geslepen worden; het slachten mag niet door andere dieren gezien worden;
  • het dier wordt met de voorkant in de richting van de qibla (Mekka) geplaatst;
  • voordat een dier geslacht wordt, spreekt de slachter de woorden Bismillah, Allahoe Akbar (in naam van God, God is de grootste) uit, waarmee hij zijn dankbaarheid en respect uit voor God die, volgens de islam, in de voedselvoorziening van de mensheid voorziet;
  • met een scherp mes worden in één beweging de halsslagader en de luchtpijp doorgesneden. Het dier mag niet langer lijden dan noodzakelijk is.

Favicoon Bab Elsalam